Veelgestelde vragen

Krijg direct antwoord op veelgestelde vragen.

waves

Over Bonque

+

Wat voor bedrijven werken met Bonque samen?

Ons klantenportfolio is divers. We leveren ICT-specialisten aan eindgebruikers, consultancy’s en detacheerders. Onze klantenkring varieert van softwareontwikkelaars tot zorgverzekeraars en van onderwijsinstellingen tot marketingbureaus. Grote multinationals, maar ook kleinere organisaties. Elke organisatie met IT-vacatures (en welke organisatie heeft die tegenwoordig niet?) kunnen we verder helpen.

+

Hoe lang is Bonque al actief op de ICT-arbeidsmarkt?

We begonnen in 2009. Gedurende de jaren zijn we steeds groter geworden, groeide het aantal klanten en zijn we steeds efficiënter gaan werken.

Sollicitaties

+

Hoe ziet een doorsnee sollicitatieproces eruit? Wat doe ik, en in welke volgorde?

De meeste organisaties kiezen ervoor om ten minste twee gesprekken te voeren met een kandidaat.

In het eerste gesprek maak je persoonlijk kennis met de kandidaat en kijk je of er een klik is. Je probeert uit te vinden of de ambities van de kandidaat overeenkomen met de ambities van je organisatie en of deze persoon bij jullie bedrijfscultuur zou passen. Uiteraard komen ook de technische vaardigheden en de werkervaring aan bod.

Het tweede gesprek wordt vaak gebruikt om dieper in te gaan op de technische kennis en kunde van een kandidaat. Een programmeertest is hierbij geen overbodig hulpmiddel. Aan de hand van de uitkomst van zo’n test, kun je besluiten of je de kandidaat wil aannemen.

Sommige organisaties kiezen ervoor om ook een derde, vierde of zelfs vijfde gesprek te voeren met een kandidaat. Dat recht heb je als bedrijf, uiteraard. Zolang je ervoor zorgt dat een kandidaat zich niet aan het lijntje gehouden voelt, is hier niets mis mee.

Tarieven

+

Betaal ik Bonque een percentage van het jaarsalaris van de persoon die ik aanneem?

Nee. Dit is één van de manieren waarop we ons onderscheiden van traditionele recruitmentbureaus. Je weet bij Bonque altijd vooraf waar je aan toe bent, en wij proberen niet het salaris van een kandidaat op te drijven.

+

Hoeveel kost het plaatsen van een vacature?

Als je alleen een vacature wilt plaatsen, zonder actieve werving, kun je kiezen voor ons Standaardpakket. Hierbij kun je voor 990,- een jaar lang onbeperkt vacatures plaatsen. Neem je een kandidaat aan, dan betaal je een vooraf afgesproken bedrag dat gebaseerd is op het ervaringsniveau van de kandidaat.

Naast ons Standaardpakket hebben we ook een All-in Pakket. Met dit pakket kun je voor 4.990,- per kwartaal, voor 8.990,- per half jaar of voor 14.990,- per jaar onbeperkt vacatures plaatsen en daarbij zoveel IT’ers aannemen als je wilt. Het pakket biedt daarnaast verschillende andere opties die een nog snellere invulling van je vacatures mogelijk maken. Hierbij gaan we heel gericht voor je aan de slag en acteren we als jullie directe wervingspartner.

Vacatures

+

Hoe lang blijft mijn vacature op Bonque.nl staan?

Je vacature blijft staan zolang het pakket dat je afgesloten hebt, actief is. Dat kan een jaar zijn, maar ook 3 of 6 maanden. Daarnaast halen we de vacature direct offline op het moment dat deze is ingevuld. Zo krijg je geen onnodige reacties op een inmiddels ingevulde vacature.

+

Hoe vinden kandidaten mijn vacatures?

Bonque.nl is een goedbezochte en goed vindbare website. Wanneer een ICT’er online naar vacatures zoekt, komt hij al snel bij ons uit.

Daarnaast zorgt ons onlinemarketingteam er op verschillende manieren voor dat je vacature bij relevante kandidaten terecht komt. Hiermee onderscheiden we ons van de concurrentie. We versturen mailings naar ICT’ers, verspreiden de vacature via onze partners (o.a. Indeed en Adzuna) en brengen de vacature via social media onder de aandacht.

+

Hoeveel vacatures kan ik plaatsen?

Je kunt zowel met het Standaardpakket als met het All-in-pakket van Bonque onbeperkt vacatures plaatsen. Bij het Standaardpakket kan dat een jaar lang, bij het All-in-pakket is het afhankelijk van de periode die je kiest.

+

Moet ik mijn vacatures zelf plaatsen?

Nee, dat doen wij voor je. Jij hoeft ons alleen een link of een bestand te sturen, wij regelen de rest. Dat geldt overigens ook voor alle andere administratieve zaken. Wij willen het jou zo makkelijk mogelijk maken, zodat jij je kunt richten op je werk.

+

Wat gebeurt er met mijn vacature als deze is ingevuld?

Zo gauw je iemand hebt aangenomen, zorgen wij dat je vacature van onze website verdwijnt. Zo krijg je geen sollicitaties binnen waar je niet langer op zit te wachten.

+

Hoe zorg ik dat mijn vacature de doelgroep aanspreekt?

De tekst van je vacature is een belangrijk element bij het vinden van goede kandidaten. Het is een mogelijkheid om je te onderscheiden van je concurrenten en kandidaten warm te maken voor de openstaande functie. Voor uitgebreide tips op dit gebied verwijzen we je graag door naar onze blog.

Kom je er niet uit? Dan helpen onze copywriters je graag met het schrijven van een goede vacaturetekst. Aarzel vooral niet om ons om hulp te vragen.

Werkwijze

+

Werken jullie ook met start-ups?

We zijn ervan overtuigd, en hebben inmiddels ook bewezen, dat we elk type bedrijf kunnen helpen aan specialisten. Tot onze klanten behoren grote organisaties met honderden medewerkers, maar ook start-ups met een kleiner team.

+

Hoe weet Bonque wat wij nodig hebben?

Dat weten we niet zomaar. Onze business consultants gaan uitvoerig met jou in gesprek om erachter te komen wat jullie zoeken. We komen bij je langs om je bedrijf te bekijken en verschillende mensen te spreken. Mits je dat wilt, natuurlijk. Door constant met je in contact te blijven, kunnen we de zoekopdracht steeds beter toespitsen op jouw ideale kandidaat.

+

In welke regio’s is Bonque actief?

We zijn actief in heel Nederland. Onze klanten bevinden zich in elke provincie. Ook voor regio’s waar het lastig is om kandidaten te vinden, weten wij IT-professionals te werven.

+

Ik word regelmatig benaderd door recruiters. Waarin verschilt Bonque van deze partijen?

Het verschil tussen Bonque en recruitmentbureaus is tweeledig. Ten eerste is ons businessmodel anders. We rekenen geen percentage van het jaarsalaris van een door jou aangenomen ICT’er, maar hanteren een vaste prijs. Daarnaast combineren we onze identiteit als jobsite met een proactieve houding. We plaatsen je vacature en brengen deze onder de aandacht, maar gaan ook actief op zoek naar kandidaten.

Het tweede verschil is onze houding. We zijn klantgericht, en smijten niet met cv’s om zo snel mogelijk geld binnen te harken. We laten bedrijven daarbij altijd weten om welke kandidaat het gaat en vice versa. Op onze site plaatsen we geen vacatures van intermediairs, maar alleen van echte werkgevers. Het contact met Bonque is persoonlijk, en onze business developers proberen altijd om jouw organisatie zo goed mogelijk te leren kennen. Op die manier begrijpen we precies welk profiel je zoekt en welk type kandidaat bij jou past.

+

Hoe snel kunnen jullie mij een nieuwe ICT’er bezorgen?

Vanzelfsprekend kunnen we op dit gebied geen garanties geven. Het vinden van een goede kandidaat is geen exacte wetenschap. Dankzij onze grote database met ICT’ers en ons uitgebreide netwerk, zijn we in de meeste gevallen in staat in korte tijd meerdere relevante kandidaten aan te dragen. Een perfecte match is er soms na een week, soms ook na een paar maanden.

Wanneer je dringend behoefte hebt aan een nieuwe specialist, raden we je aan te kiezen voor ons All-in-pakket. Bij dit pakket horen verschillende diensten die ervoor zorgen dat de invulling van je vacature sneller verloopt. Zo gaat ons resourceteam exclusief voor jouw bedrijf kandidaten zoeken en optimaliseren we het bereik van je vacature.

+

Waarom moet ik een contractaanbieding voor een kandidaat via Bonque laten verlopen?

Als bemiddelaar kunnen we goed jouw aanbieding presenteren aan een kandidaat. Door jarenlange ervaring weten we precies wat hierbij belangrijk is en kunnen we iemand nog eens extra enthousiasmeren. Onze beloning is daarbij niet afhankelijk van de hoogte van het salaris van de kandidaat die jij aanneemt. Desalniettemin is het voor ons wel belangrijk dat de overeenkomst in de eindfase ook daadwerkelijk rondkomt.

Wanneer jouw aanbieding bij ons uitkomt, kunnen wij nog een laatste keer bij de kandidaat peilen of er geen twijfels of onduidelijkheden meer zijn. Daarnaast komen we er zo achter of de aanbieding voldoet, zodat we direct andere sollicitatieprocessen van de bewuste kandidaat stop kunnen zetten. Tot slot kunnen we voorkomen dat de kandidaat met de aanbieding op zak nog andere gesprekken aangaat, bijvoorbeeld met zijn huidige werkgever.

De slagingskans van een aanbieding die via ons gedaan wordt, is gemiddeld 92% – zonder onze tussenkomst is dat gemiddeld 74%.

+

Wat is de rol van Bonque in het sollicitatieproces?

Nadat een kandidaat gesolliciteerd heeft, trekken wij ons niet terug. We adviseren en ondersteunen jou als werkgever, maar ook de kandidaten, gedurende het gehele sollicitatieproces. Hierbij kunnen we aan beide kanten eventuele onduidelijkheden ophelderen, twijfels wegnemen of anderszins een connectie vormen tussen beide partijen. Zo kan iedereen zich optimaal voorbereiden op een eerste, tweede of vijfde sollicitatiegesprek.

Werving

+

Is er een mogelijkheid om de samenwerking met Bonque te verbreken?

Dat kan. Je betaalt echter vooraf een vast bedrag voor een bepaalde periode, dus het stopzetten van de samenwerking is niet direct in je voordeel. De samenwerking kan desalniettemin op elk moment stopgezet worden.

+

Wat moet ik doen als ik meer mensen wil aannemen?

Wanneer je meerdere vacatures wilt invullen, kun je het beste een All-in-pakket afsluiten. Met dit pakket kun je voor een vast bedrag gedurende een bepaalde periode onbeperkt mensen aannemen. Dus of je nu 2 of 13 specialisten aanneemt – je hebt geen extra kosten.

+

Moet ik bij jullie een contract ondertekenen?

Ja, wanneer je een samenwerking met ons aangaat, leggen we dat vast in een contract. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn.

+

Ik zie een lijst met Topwerkgevers op jullie website, hoe komt mijn bedrijf hiertussen?

Wanneer je bij ons een All-in-pakket afsluit, vermelden we je als Topwerkgever. Dit levert extra aandacht op en zorgt ervoor dat je vacatures beter zichtbaar zijn.

+

Krijg ik een vaste contactpersoon bij Bonque?

Nee, bij Bonque werken allemaal specialistische business developers. Als je een PHP-developer en een .NET-developer zoekt, zul je per vacature een business developer toegewezen krijgen. Wel is het mogelijk om één vaste contactpersoon aan te houden voor de volledige samenwerking of het maken van bepaalde afspraken.

Onze business developers denken met je mee en zitten er kort op. Van onze klanten krijgen we regelmatig te horen dat dit erg gewaardeerd wordt. De contactfrequentie kun je zelf bepalen. Heb je geen behoefte aan regelmatig contact? Geen probleem.

+

Krijg ik altijd een bedrijfsprofiel op Bonque.nl?

Als je een All-in-pakket afsluit, maakt ons onlinemarketingteam een uniek bedrijfsprofiel voor je. Dit profiel komt op onze website te staan en geeft kandidaten informatie over wie jullie zijn, wat jullie doen en hoe het is om bij jullie te werken.

+

Wat is het verschil tussen het Standaardpakket en het All-in-pakket?

Bij het Standaardpakket reken je vooraf een lager tarief af, maar betaal je vervolgens ook een vast bedrag voor elke IT’er die je aanneemt. Dit pakket is vooral interessant voor bedrijven die niet urgent op zoek zijn, maar continu openstaan voor IT-talent.

Het All-in Pakket is de beste keuze wanneer je zo snel mogelijk een IT-professional nodig hebt of wanneer je meerdere specialisten wil aannemen. Betaal vooraf wat meer, maar neem vervolgens zoveel mensen aan als je wil – zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Een ander belangrijk verschil is dat bij het All-in Pakket een aantal extra diensten is opgenomen, zoals exclusieve en intensieve werving, branding, een bedrijfsprofiel en een Extensive Search. We gaan bij dit pakket graag een partnerschap met je aan, waarbij we fungeren als aanvulling op of vervanging van je corporate recruitmentafdeling en onze diensten precies kunnen afstemmen op jouw wensen en benodigdheden.

+

Hoe snel moet ik reageren als een kandidaat solliciteert?

Wij adviseren onze klanten altijd zo snel mogelijk te reageren op een sollicitatie, aangezien er meer kapers op de kust zijn. Meestal laten onze klanten uiterlijk binnen 24 uur weten of ze interesse hebben of niet. Deze termijn bevelen we dan ook aan.

+

Kunnen meerdere mensen binnen ons bedrijf de sollicitaties op onze vacatures binnenkrijgen?

Ja, dat kan. Als je dit aangeeft bij je contactpersoon, zorgt hij of zij dat dit in orde komt.

+

Wij hebben meerdere locaties, is het mogelijk de vacatures te dupliceren?

Ja, vacatures kunnen gedupliceerd worden. Geef het aan bij de business developer van Bonque waarmee je contact hebt, hij of zij voert dit door in ons systeem.

+

Heb ik zelf direct contact met kandidaten?

Vanaf het begin heb je de mogelijkheid direct contact te hebben met kandidaten. Vaak zien we dat klanten in elke stap van het sollicitatieproces onze hulp inschakelen. Dat doen ze omdat wij vaak meer weten over de kandidaat, we hen zaken uit handen kunnen nemen en ze in elke fase kunnen voorbereiden en ondersteunen.

+

Hoe nodig ik een kandidaat uit?

Zodra een kandidaat via Bonque solliciteert ontvang je direct per mail zijn of haar volledige cv en persoonsgegevens. Je krijgt in deze mail 3 klikbare buttons te zien, waarmee je kunt aangeven wat de vervolgstap is:

Uitnodigen
Wanneer je de kandidaat uitnodigt, kun je hiervoor een aantal data en tijden doorgeven. Wij zullen het gesprek dan direct voor je inplannen en je op de hoogte stellen van de afspraakbevestiging.

Afwijzen
Als je een kandidaat afwijst, heb je de mogelijkheid aan te geven waarom hij of zij niet voldoet. We willen graag weten waar we (beter) op moeten letten bij het aanleveren van nieuwe sollicitanten voor jullie vacature. Deze informatie komt alleen bij ons terecht, niet bij de kandidaat zelf. Wij krijgen zo een steeds beter beeld van wie jullie zoeken.

Al uitgenodigd
Als je zelf de kandidaat al hebt gebeld en een afspraak hebt gemaakt, kun je ons via deze button laten weten wanneer hij of zij langskomt. Het is voor ons belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat we jullie kunnen inlichten over bijvoorbeeld andere sollicitatieprocessen waarin een kandidaat verwikkeld is. We raden aan om ook deze stap via ons te laten verlopen, omdat wij exact weten wanneer de kandidaat goed bereikbaar is. Daarnaast kunnen we je direct vertellen wanneer hij of zij op gesprek kan komen.

+

Voor welke functies kan Bonque mij aan kandidaten helpen?

Onze specialisatie is ICT. Daarbinnen bestaat een enorm spectrum aan verschillende specialismen, waarin we volledig thuis zijn.

We helpen dagelijks bedrijven aan onder meer developers, consultants, analisten en andere specialisten.