Ervaring van Youwe

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bonque heeft een unieke, aantrekkelijke combinatie van scherpe tarieven en de mogelijkheid om als klant dingen zelf op te pakken. Dat vind je niet zoveel bij bureaus."

Reindert Kriek
HR & Recruitment Manager

Youwe sloot bij Bonque een All-in-pakket af. ”Tot een jaar geleden deed ik alles zelf, dat redde ik ook prima”, vertelt Reindert Kriek, HR & recruitment manager bij Youwe. “Maar omdat ik nu ook het HR-gedeelte erbij doe, voor ruim 100 man, merk ik dat ik het niet meer kan combineren. Omdat we met vier kantoren zitten, kan ik niet overal tegelijk zijn. Bonque is een goed verlengstuk gebleken. Vooral in het sourcen, dat is het meest arbeidsintensief.”

Youwe investeert in juniors, maar zoekt op dit moment ook een aantal ervaren developers. Op die manier hoopt het bedrijf de nodige kennis aan het team toe te voegen. Ook daarin hebben ze in Bonque een goede partner gevonden. “Het is niet alleen maar uitbesteden, want uiteindelijk doe je de gesprekken natuurlijk zelf. Je merkt dat Bonque een groter bereik heeft dan wij. Bonque houdt ons scherp, doordat ze er goed bovenop zitten.”

Zoals bij elk bedrijf speelt het financiële aspect ook bij Youwe een belangrijke rol. “Je hebt als recruitmentmanager natuurlijk een bepaald budget. De uitgaven wil je zo laag mogelijk houden. Bonque heeft een unieke, aantrekkelijke combinatie van scherpe tarieven en de mogelijkheid om als klant dingen zelf op te pakken. Dat vind je niet zoveel bij bureaus.”

Aanvankelijk was Youwe overweldigd door het aantal reacties op hun vacatures. Door de bijzondere cultuur van Youwe past niet elke developer bij het bedrijf, een goede selectie maken is dus noodzakelijk. “Je ziet veel goede kandidaten, dan ben je geneigd om je agenda volledig te vullen. Maar vaak zitten er toch mensen bij die uiteindelijk niet helemaal matchen.” Youwe doet daarom eerst een PHP-test en vervolgens een telefonische intake; pas daarna komt iemand op gesprek. Zo wordt de kans op een juiste match geoptimaliseerd.

Over Youwe

Klanten online succesvol maken, dat is de core business van full-service internetbureau Youwe. Het bedrijf bedient zowel de e-business- als de e-commerce-kant. Youwe richt zich op het leveren van maatwerk, maar ook op standaardisering en productontwikkeling. De specialisaties van het bureau zijn onder meer het geven van strategiesessies, het identificeren van buyer persona’s, het bouwen van front-ends en back-ends, conversieoptimalisatie en hosting.

Youwe heeft een unieke, open bedrijfscultuur waarin het graag ambitieuze nieuwe ‘Youweeltjes’ verwelkomt en opleidt. Het bedrijf heeft momenteel vier kantoren, maar de ambitie is om in 2016 en 2017 te verdubbelen qua grootte. De ontwikkelforce van Youwe bestaat uit meer dan 60 developers.