Ervaring van Yellowstar Solutions

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bonque was de enige die daadwerkelijk met de personen kwam die wij zochten."

Marcel Bakker
CFO

Yellowstar Solutions is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. Bij het zoeken naar nieuwe specialisten werd in eerste instantie het eigen netwerk gebruikt. “Family en friends bekijk je eerst, dat is vertrouwd”, legt Bakker uit. “Op een gegeven moment heb je daar niet meer genoeg aan. We zijn vervolgens begonnen onze vacature op vacaturebanken te plaatsen. Dat is op zich een goede methode, maar je verzandt nogal snel in de massa.”

Yellowstar besloot zijn heil te zoeken in een samenwerking met een recruitmentpartner. “Je moet dan een partij kiezen waar je goed mee kunt praten en die ook open staat om te luisteren. De meeste partijen schieten met hagel – dat kost je alleen maar tijd. Bonque was de enige die daadwerkelijk met de personen kwam die wij zochten.”

De werkwijze van Bonque verschilt van die van veel recruitmentbureaus, ontdekte Yellowstar. “Andere bureaus sturen bergen cv’s op, die lang niet allemaal aansluiten en vragen daar ook nog eens de hoofdprijs voor. Ik vind dat een hoop geld, en de prestatie is matig tot slecht. Bij Bonque is de prijs een stuk lager, jullie businessmodel vind ik veel beter. Bij Bonque is het qua prijsstelling een eerlijk verhaal.”

De manier waarop Bonque te werk gaat, spreekt Yellowstar aan. Hetzelfde geldt voor de effectiviteit ervan. “Het is echt zichtbaar: na een Extensive Search krijg je daadwerkelijk veel goede cv’s gepresenteerd.” Ook in de benadering van kandidaten onderscheidt Bonque zich, stelt Bakker: “Jullie vrágen kandidaten om te solliciteren, andere partijen pushen ze.”

Over Yellowstar Solutions

Yellowstar Solutions is opgericht met als doel logistieke processen voorspelbaar, transparant en zelfs leuk te maken. Yellowstar was en is ervan overtuigd dat het anders kan én moet binnen de logistieke automatisering: niet meer het verkopen van grote pakketten met een lange implementatietijd, maar oplossingen die to-the-point zijn. Oplossingen met een hoge ROI en een korte implementatietijd.

“Omdat je vernieuwend bent, heb je de mogelijkheid een plaats in de markt te veroveren en sneller te kunnen groeien dan anderen”, vertelt Marcel Bakker, CFO bij Yellowstar. “Moderne bedrijven, met veel communicatie en met een open structuur, groeien veel beter. Ik geloof dat Bonque ook in die categorie valt.”