Ervaring van XLence

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Als ik mijn contactpersonen bij Bonque wil spreken, kan dat negen van de tien keer meteen – en anders bellen ze dezelfde dag nog terug."

Auke de Jong
Directeur

XLence heeft een All-in-pakket bij Bonque en heeft inmiddels al meerdere kandidaten aangenomen. “We hebben veel recruitmentpartijen gezien en gesproken; dat lijkt op het eerste gezicht allemaal hetzelfde”, legt De Jong uit. “In de praktijk is Bonque anders gebleken. Jullie hanteren een ander businessmodel en dat spreekt mij erg aan. Bonque levert veel kandidaten voor een schappelijk bedrag. We hebben ze natuurlijk lang niet allemaal kunnen aannemen, maar in grote lijnen zijn deze mensen stuk voor stuk van behoorlijke kwaliteit.”

De transparante werkwijze van Bonque is ook bij XLence opgevallen. “Andere recruitmentpartijen komen soms met namen, maar als ik dan reageer bestaat de persoon niet of is het cv onvindbaar. Dat schiet niet op. Deze ervaring heb ik bij Bonque niet.” Ook de bereikbaarheid van de business developers van Bonque wordt op prijs gesteld. “Als ik mijn contactpersonen wil spreken, kan dat negen van de tien keer meteen – en anders bellen ze dezelfde dag nog terug. Ook kandidaten kan ik gewoon zelf opbellen.”

“We willen graag een langetermijnrelatie met Bonque aangaan. Bonque kan mensen bereiken die heel weinig LinkedIn-contacten hebben of online zelfs niet bestaan. Dat ‘graven’ kunnen wij niet zelf.”

De extra opties in het All-in-pakket van Bonque bleken voor XLence goed te werken. “Ik wilde dat er meer vaart achter onze wervingscampagne kwam, daarom zijn we overgestapt naar een pakket met Extensive Search. Dat heeft gewerkt. We hebben laatst een in alle opzichten prachtige kandidaat aangenomen. Tijdens zijn vakantie is de eerste intake al geregeld, dus waarschijnlijk heeft hij zijn eerste klus een maand eerder dan gepland.”

Over XLence

ICT dienstverlener XLence houdt zich al 15 jaar bezig met ICT-projecten. Het bedrijf detacheert specialisten op twee verschillende gebieden: infrastructuur en softwareontwikkeling. XLence heeft zo’n vijftig medewerkers en richt zich op de nationale markt. “We hebben personeelsleden op projectbasis, met een vast contract en ZZP’ers in dienst”, vertelt Auke de Jong, directeur van XLence. “Softwareontwikkeling doen wij vaak voor grote ondernemingen als ING, DUO en de Belastingdienst. Specifieke stukken software maken we meestal voor kleinere partijen, bijvoorbeeld uit het mkb.”

“De opdrachten die wij gedetacheerden kunnen aanbieden, zijn uiteenlopend en voor hele interessante opdrachtgevers. Je kunt als XLence-medewerker een eventuele voorkeur opgeven voor trajecten waar je graag op ingezet wilt worden. Als het te organiseren is, proberen we dat te regelen. In principe wordt er altijd gekeken naar de beste match in cultuur, vaardigheden en techniek. We onderhouden op die manier langetermijnrelaties met klanten. Mede dankzij deze instelling kennen we bij XLence een laag verloop. ”