Ervaring van XCLR8

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Wat wij belangrijk vinden, is het persoonlijke contact met kandidaten. Het idee bij het inschakelen van een externe partij is dat je dat verliest, maar dat is bij Bonque niet het geval."

Joachim Stael
Managing Partner

Aanvankelijk kwamen werknemers bij XCLR8 voornamelijk via het eigen netwerk binnen. “Het zoeken en werven van personeel kost veel tijd en energie, vandaar dat het idee kwam om een keer te proberen met een bureau in zee te gaan”, vertelt Joachim Stael, managing partner bij XCLR8. Het voorstel van Bonque en de toegestuurde profielen spraken genoeg aan om het te proberen.

XCLR8 heeft bij Bonque een All-in-pakket. “Het is voor een klein bedrijf een grote stap om te betalen voor het werven van personeel. Het idee blijft toch wel een beetje hangen dat wij de professionals ook zelf kunnen vinden.” Desondanks overtuigde het businessmodel van Bonque. “De vaste tarieven zijn daarin wel heel prettig.”

“Wat wij belangrijk vinden, is het persoonlijke contact met kandidaten. Het idee bij het inschakelen van een externe partij is dat je dat verliest, maar dat is bij Bonque niet het geval. Dit gaf voor ons de doorslag.”

Van Bonque verwacht XCLR8 een constante stroom van kandidaten, die het kan beoordelen en waarmee het gesprekken kan voeren. Op deze manier wil het bedrijf ongeveer eens in de twee à drie maanden iemand in dienst kunnen nemen.

Over XCLR8

XCLR8 (zeg: accelerate) is vijf jaar geleden opgericht. Het idee achter de oprichting van het bedrijf is dat ze op het gebied van de SAP-specialisaties, -techniek en -integratie een betere service konden leveren. De consultants van XCLR8 zijn ervaren SAP-professionals, vooral gericht op NetWeaver. Omdat er op dit specifieke gebied weinig SAP-specialisten zijn, heeft XCLR8 deze technische discipline verder uitgebouwd en tot kerncompetentie gemaakt.

De focus ligt bij XCLR8 op de inhoud. Momenteel heeft het bedrijf negen consultants in dienst, die allen bij de klant werken. Hoewel de consultants nauwelijks op kantoor zijn, blijven ze nauw betrokken bij XCLR8.