Ervaring van Uniserver

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Het businessmodel van Bonque vind ik heel plezierig. Een business developer van jullie heeft een ander belang dan eentje die voor een traditionele recruitmentpartij werkt. Geen gedoe ervoor of erna, je hebt gewoon een pakket en je weet waar je aan toe bent."

Jiska Rodenburg
Ambitiemanager

Uniserver heeft een All-in-pakket bij Bonque en heeft dit onlangs verlengd. Daarnaast werft het bedrijf nieuw personeel via zijn eigen kanalen en een aantal traditionele werving-en-selectiebureaus. “We moeten wel”, verklaart Rodenburg. “We zijn op zoek naar een zeer specifiek profiel en daarnaast hebben we niet de bekendheid van bijvoorbeeld een Microsoft. Bonque moet kandidaten triggeren om voor ons te kiezen. Het All-in-pakket maakt dat mogelijk. Mijn ervaring is dat jullie traffic kunnen genereren tussen kandidaten en Uniserver. Een belangrijk punt.”

“Het contact met Bonque is heel prettig, totaal niet pusherig. Het heeft wel even geduurd voordat Bonque het gezochte profiel ook daadwerkelijk goed begreep. Dat is logisch, aangezien wij personen zoeken die – als het even kan – ervaring hebben bij een serviceprovider.” Uniserver heeft in het eerste kwartaal één nieuwe medewerker aangenomen via Bonque. “De volhardende houding van zowel Uniserver als Bonque heeft ervoor gezorgd dat hij voor ons gaat werken. We zijn heel blij met de manier waarop het proces verlopen is.”

“Het businessmodel van Bonque vind ik heel plezierig. Een business developer van jullie heeft een ander belang dan eentje die voor een traditionele recruitmentpartij werkt. Geen gedoe ervoor of erna, je hebt gewoon een pakket en je weet waar je aan toe bent.”

Over Uniserver

Als eerste cloudprovider van Nederland, met al meer dan 8.000 cloudprojecten in het portfolio, heeft Uniserver zich bewezen als gekwalificeerde partner voor ICT-specialisten. “Onze visie en ons verlangen is om onze partners succesvol te maken”, vertelt Jiska Rodenburg, ambitiemanager bij Uniserver. “Zij moeten ons zien als een businesspartner waar ze met al hun cloudvraagstukken bij kunnen aankloppen.”

Uniserver heeft een direct en een indirect saleskanaal. De indirecte sales gaan via hun partners: ICT-automatiseerders die de oplossingen van Uniserver verkopen bij de eindklant. Daarnaast biedt het bedrijf enerzijds cloudinfrastructuren waarop bedrijven draaien en anderzijds hostingoplossingen die vallen onder de PaaS-propositie. “Onze bedrijfsvoering wordt gevoerd vanuit een gemeenschappelijk belang met onze partners, met onze strategisch partner op de voorgrond.”

“Wij zijn de Benjamin van de cloudmarkt. We zijn relatief klein, maar hebben wél een enorme impact.” Uniserver heeft veel kennis in huis en staat daarnaast bekend om zijn sterke indirecte salesmogelijkheden. “Wij zijn niet van de ‘exposure’ en de opvallende marketing. Bedrijven kennen ons als een zeer betrouwbare partij. Wij werken dan ook met grote namen samen. Uniserver is altijd bereid om te luisteren en mee te denken. Een laagdrempelige partner dus.”