Ervaring van Sparked

waves

Ervaring met Bonque

"Het bedrag is relatief laag, wanneer je iemand aanneemt. Dat vind ik een mooie constructie."

Anne-Rink Post
HR-/talent manager

Sinds het ontstaan van het cloudteam en de supportafdeling zoekt Sparked ook meer juniors. Het vraagt veel tijd en investering om de doelgroep te bereiken, daarom was het uitbesteden van dit soort vacatures een goede oplossing. De voornaamste reden om met Bonque samen te werken is de prijs. “Sommige partijen bieden een dienst die gelijk heel veel kost, zonder dat je weet of er iets voor terugkomt. In dat soort beloftes geloof ik niet”, aldus Post.

“Het feit dat je bij Bonque gewoon vacatures kunt uitzetten en je de kandidaten zelf kunt selecteren, bevalt me. Het bedrag is relatief laag, wanneer je iemand aanneemt. Dat vind ik een mooie constructie. Het levert extra exposure op, met een doelgroep die eigenlijk als vanzelf naar je toe komt. Ook heel fijn dat ik kandidaten met één druk op de knop kan uitnodigen. Ik werk ook met LinkedIn, en daar kan dit niet – jullie systeem werkt veel beter. Gemak en snelheid zijn essentieel.”

Sparked heeft inmiddels een kandidaat aangenomen en hoopt dat dit er meer worden. Sean, hun contactpersoon bij Bonque, zit er goed bovenop. “Omdat Sean mij belde over hoe goed deze kandidaat was, heb ik hem nog dezelfde dag uitgenodigd. Dit versnelt het proces. Sean heeft zich echt hard gemaakt voor die kandidaat, waardoor we hem snel hebben kunnen aannemen.”

Over Sparked

Sparked kan het beste worden omschreven als uniek en innovatief. Naast een ICT-bedrijf is het vooral ook een adviesbureau. Sparked is als Microsoft Partner expert op het gebied van Modern Workplace, CRM, SharePoint en cloud. Met hun oplossing Business Insights verzamelen ze data voor klanten, waarmee toekomstig gedrag kan worden voorspeld.

Inmiddels werken er bij Sparked zo’n 45 medewerkers in vaste dienst, verspreid over de proposities. Over het algemeen zoekt Sparked alleen mediors en seniors, omdat het een echt expertbureau is. “Op het gebied van innovatie lopen wij voorop in de markt”, vertelt Anne-Rink Post, HR-/talent manager bij Sparked. “We zijn niet alleen innovatief aan de buitenkant, maar ook van binnen. Zo hebben we bijvoorbeeld geen traditionele lagen en geen ouderwetse HR-afdeling; daarnaast passen we het nieuwe werken toe.”

Bij Sparked ligt de lat hoog, dit maakt het zoeken naar specialisten niet eenvoudiger. De doelstelling is met een stuk of vijf developers per jaar te groeien. Sinds kort heeft het bedrijf ook contact met hogescholen, om zo talentvolle starters te kunnen aantrekken.