Ervaring van Retail Solutions

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bij Bonque voelt het gewoon meer als een fair deal. Je hebt een vast bedrag, je weet waar je aan toe bent en het is te overzien."

Robin Wahle
Eigenaar

Het wordt steeds lastiger om goede ICT’ers te vinden. Retail Solutions is zelf te druk om goed te kunnen zoeken. Samenwerkingen met verschillende bureaus leverden niet op wat het bedrijf verwachtte. Vervolgens kwam Bonque in beeld. “Bij Bonque voelt het gewoon meer als een fair deal. Je hebt een vast bedrag, je weet waar je aan toe bent en het is te overzien”, legt Wahle uit. Bij Bonque heeft Retail Solutions een Standaardpakket, dat het bedrijf voor een gerichte zoektocht uitbreidt met een Extensive Search.

Tot nu toe heeft Retail Solutions twee medewerkers via Bonque aangenomen. Beiden zitten goed op hun plek en passen binnen het team. “Ik heb contact met Jan-Ernst van Bonque. Dat ging prima, we konden goed schakelen. De samenwerking bevalt ons erg goed.”

Over Retail Solutions

Retail Solutions is in 2010 gestart, vanuit de vraag om voor supermarkten een geavanceerde digitale personeelsplanning op te zetten. Deze oplossing bouwde het bedrijf zelf. Al snel werd de app door mond-op-mond-reclame een gigantisch succes: binnen een half jaar waren er al 50 bedrijven die met het pakket werkten. Het product is inmiddels uitgegroeid tot een heel planningspakket.

In de supermarktbranche groeit Retail Solutions nog steeds hard; de focus wordt voorlopig dan ook daar gehouden. Inmiddels is het bedrijf marktleider en draait zijn pakket bij ruim 750 winkels. Aanvankelijk groeide Retail Solutions hard, maar vervolgens werd bewust gekozen om rustiger aan te doen. Op deze manier werd voorkomen dat het succes de ondergang van het bedrijf zou worden.

Een van de voornaamste kenmerken van het innovatieve platform van Retail Solutions is de gebruiksvriendelijkheid. Het motto van het bedrijf is dan ook ‘keep it simple.’ “In de ICT is simpel houden vaak een uitdaging”, vertelt Robin Wahle, eigenaar van Retail Solutions. “Ik geloof dat de toekomst is dat als je een programma of app opent, je direct snapt hoe het werkt. Als dit te ingewikkeld is, gebruik je het namelijk niet. Kijk maar naar de apps op je telefoon: het moet gebruiksvriendelijk zijn. Omdat dit ons lukt, is ons pakket een succes.”