Ervaring van Procurios

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"We kozen voor Bonque omdat we door hen niet agressief benaderd werden. Het contact verloopt netjes, dat vinden we prettig."

Bert Slagter
Directeur

Procurios heeft bij Bonque een All-in-pakket. Voorheen kwamen nieuwe medewerkers via het eigen netwerk binnen. “In het begin waren er onder ons veel starters, die op hun beurt veel afgestudeerden kenden”, vertelt Bert Slagter, directeur bij Procurios. “Ik gaf zelf gastcolleges aan de Hogeschool Utrecht, waardoor er vooral veel instroom was van juniors. Die konden we in die tijd ook goed gebruiken.”

De laatste jaren is het voor Procurios moeilijker geworden om goede mensen te vinden, omdat het netwerk op de scholen minder uitgebreid is. Daarnaast zoek het bedrijf nu ook meer ervaren specialisten, die niet meer hoeven te leren programmeren. “Goede developers zijn heel lastig te vinden, vandaar het besluit om een samenwerking met Bonque aan te gaan. We kozen voor Bonque omdat we door hen niet agressief benaderd werden. Het contact verloopt netjes, dat vinden we prettig.”

Omdat Procurios een ingewikkeld product heeft en er geen sprake is van kleine projecten, heeft het bedrijf mensen nodig die lang willen blijven. Deze mensen krijgen de kans echt iets te leren. De standaard is heel hoog, dit vereist een bepaalde manier van denken. “Het grote voordeel van Bonque is voor ons dat jullie het volume hebben; we hebben veel meer aan tien mogelijk goede kandidaten dan aan één waarschijnlijk goede,” aldus Bert Slagter. Inmiddels zijn er twee mensen aangenomen en in 2016 wil Procurios een heel nieuw team laten starten. Ze vinden het prettig van Bonque dat er wordt geholpen met de communicatie, afspraken inplannen en arbeidsvoorwaardengesprek.

Over Procurios

Procurios werd opgericht in 2001, door twee studenten, en richtte zich aanvankelijk op het maken van websites. Enkele jaren later bouwde het bedrijf een webplatform dat een 360-graden-oplossing is voor alles wat bedrijven geautomatiseerd en geïntegreerd willen hebben. Denk hierbij aan websites, webshops, e-mailprogramma’s, salestools, relatiebeheer en meer. De eerste versie is volop doorontwikkeld en draait nog steeds, inmiddels bij 2.000 MKB-organisaties uit allerlei verschillende takken, met 800.000 gebruikers.

Inmiddels is Procurios uitgegroeid tot een volwassen onderneming met dertig werknemers. Op het moment dat het bedrijf snel groter werd, is besloten aan te sturen op gecontroleerde groei. Op die manier kan de cultuur bewaakt worden – een groot goed binnen Procurios.

Het kennisniveau is bij Procurios hoog. Het bedrijf stopt zijn energie in het verbeteren van zijn product en het goed ten dienste zijn van de klant.