Ervaring van PortingXS

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bonque zit er goed bovenop en biedt goede support."

Jasper Maarschalkerweerd
Communicatiemanager

De ICT-afdeling van PortingXS is momenteel nog klein, maar is hard aan het groeien. Het bedrijf ging in eerste instantie zelf op zoek naar ICT-personeel, zonder dat ze daar het netwerk of de kennis voor hadden. Resultaten bleven uit, daarom werd er gezocht naar een externe partner die hier meer expertise in had. PortingXS kwam uit bij Bonque en sloot een All-in-pakket af.

“De tarieven die je bij andere partijen betaalt, zijn vrij hoog, vooral voor wat je ervoor terugkrijgt”, aldus Patty de Haan, projectmanager bij PortingXS. “Bij Bonque was dat een stuk aangenamer; de prijs-kwaliteitverhouding was goed genoeg om het te proberen. Bonque gaf ons het vertrouwen dat het er goede kandidaten gevonden zouden gaan worden.”

Het duurde niet lang voor het bedrijf via Bonque een geschikte kandidaat vond voor een senior .NET-functie. “Bonque zit er goed bovenop en biedt goede support.” PortingXS had moeite met het opstellen van de vacature, en kreeg hierbij ondersteuning van Bonque. “We hebben de hulp gekregen die we hoopten te krijgen, dus het gevoel is goed. Het is een positieve samenwerking.”

Ook de communicatie en de snelheid waarmee Bonque handelt, zijn positieve punten voor PortingXS. “Voor afspraken en dergelijke werd door Bonque steeds goed overal achterna gebeld. De vaart zat er lekker in.”

Door de groei van het bedrijf en met name de ICT-afdeling is het nog aftasten hoe alles uiteindelijk vorm gaat krijgen. “Met de huidige groeistuipen moet je beslissingen nemen die de organisatie gaan omvormen. Dat doen we onder meer door verschillende afdelingen en teams te vormen. Ook hierbij kunnen we de hulp van Bonque gebruiken”, legt Maarschalkerweerd uit.

Over PortingXS

PortingXS is binnen de telecommarkt dé specialist op het gebied van nummerbehoudprocessen. Het bedrijf levert deze dienst aan 85% van alle Nederlandse telecomoperators. PortingXS is sinds 2001 actief in Nederland. Het bedrijf werd opgericht als reactie op de specifieke klantvraag naar een dergelijke dienst. Inmiddels opereert PortingXS in 15 verschillende landen.

Naast nummerbehoud biedt PortingXS ook andere diensten, zoals een tool om al je nummers te beheren. Momenteel kijkt het bedrijf welke mogelijkheden hun kennis en data nog meer bieden.

“In de 15 jaar dat we bestaan, zijn we hard aan het doorgroeien”, vertelt Jasper Maarschalkerweerd, communicatiemanager bij PortingXS. “We waren aanvankelijk een sales-/marketingorganisatie die ICT half intern deed en half uitbesteedde. Inmiddels zijn we een volwassen organisatie en kunnen we zelf ook diensten ontwikkelen, om zo nog meer te kunnen inspelen op kansen.”

Zeven jaar geleden nam PortingXS de stap naar het buitenland. Sindsdien is de groei hard gegaan, vooral omdat in bepaalde landen de vraag naar de diensten van PortingXS erg opkomt. Het hoofdkantoor zit nog altijd in Nederland. In het vaste team werken 20 mensen, daarnaast is er een helpdeskpool van studenten.