Ervaring van Picturae

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"De samenwerking met Bonque was fijn; de communicatie was goed en we konden snel schakelen."

Danny Gharbaran
Manager Development, Storage & Hosting

Picturae heeft ervaren hoe moeilijk het kan zijn om zelfstandig goede developers te vinden. Op het moment dat de noodzaak om te groeien hoog was, móést er simpelweg nieuw personeel aangenomen worden. Het bedrijf klopte hiermee bij Bonque aan. “We konden zelf geen mensen binnenhalen en er stond druk op”, vertelt Danny Gharbaran, manager development, storage & hosting bij Picturae. “De vaste prijs die Bonque hanteert, is voor ons echt interessant. Hiervoor werd drie maanden lang voor ons gezocht. Dat is toch een verschil met andere bureaus.”

Bij Bonque koos Picturae voor het All-in-pakket, voor een kwartaal. “Onze consultant van Bonque, Vinny, is druk voor ons bezig geweest. We hebben een goede nieuwe collega aangenomen, het bevalt van beide kanten heel goed. De samenwerking met Bonque was fijn; de communicatie was goed en we konden snel schakelen. Daar ben ik tevreden over.”

De manier van communiceren, zoals die tussen Bonque en Picturae bestond, viel in de smaak bij het bedrijf. “Ik vind het prettig dat het contact niet te zakelijk was. Het model en de werkwijze van Bonque bevallen me gewoon.”

Over Picturae

Picturae is een bijzonder bedrijf in een bijzondere business. Het digitaliseert, beheert en presenteert collecties van bedrijven in de erfgoedsector. Zo werkt Picturae onder meer met archieven, musea en bibliotheken. Het bedrijf digitaliseert archiefmateriaal, zoals foto’s en aktes. Veel documenten worden aangeboden aan het publiek, daarom heeft Picturae ook een storage-oplossing gemaakt.

Voor het beheer van materiaal heeft Picturae zelf software ontwikkeld. De developmentafdeling maakt het mogelijk dat materiaal op internet gepubliceerd kan worden. Momenteel is het bedrijf druk bezig met de realisatie van cloudopslag. Picturae heeft ook een crowdsourcingplatform: Velehanden.nl. Hier kunnen vrijwilligers met passie voor het verleden meewerken aan het beschikbaar maken van archieven van erfgoedinstellingen.

Picturae is de laatste jaren sterk geprofessionaliseerd en gegroeid. Voor Naturalis heeft Picturae een nieuwe digitaliseringstechniek ontwikkeld, waarmee materiaal via een lopende band kan worden gescand. Mede daardoor is nu massadigitalisatie mogelijk; dit wordt ook in het buitenland op die manier gedaan.