Ervaring van OceanBI

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"De samenwerking met Bonque is altijd succesvol verlopen. Goede contacten en korte lijnen, dat werkt heel prettig."

Harm Geerlings
Mede-oprichter

Eén van de partners van OceanBI werkt al gedurende langere tijd samen met Bonque, met goede resultaten. “De samenwerking met Bonque is altijd succesvol verlopen. Goede contacten en korte lijnen, dat werkt heel prettig.” OceanBI besloot daarop zelf ook in zee te gaan met Bonque.

“Samen met mijn compagnon heb ik besloten dat er een professionele partij bij gehaald moest worden”, legt Geerlings uit. “Eens kijken of we uit de Nederlandse vijver aan ICT-professionals de juiste mensen konden vissen voor OceanBI. Er bestaat namelijk geen zee aan consultants; goede mensen zijn ontzettend schaars.”

OceanBI zoekt andere profielen dan zijn partner. “Als er bij ons iemand langskomt die beter bij hen past, dan ronden wij het proces wel af. Omwille van de snelheid in het proces wordt er nog een profieltest gedaan. Het tweede gesprek kan dan zonder vertraging ingepland worden bij onze partner. Vice versa is dit ook het geval. Wij hebben zo samen een optimale samenwerking met Bonque tot stand weten te brengen.”

OceanBI wil snel kunnen schakelen, zodat het proces effectief verloopt. “We werken nog niet zo lang samen met Bonque, maar hebben binnen vier weken een pragmatische ICT’er kunnen toevoegen aan ons team van specialisten. De manier waarop hij bij ons binnenkwam is het perfecte voorbeeld van snel handelen. We hadden snel contact, hij reageerde meteen en er was in no-time een eerste gesprek ingepland. ’s Ochtends om acht uur hadden we afgesproken voor het sollicitatiegesprek en om elf uur – diezelfde dag nog – zat het voorstel in zijn mailbox.”

OceanBI stelt per jaar de groeidoelstelling vast en anticipeert op de toekomst. “We hebben onlangs onze kantoorruimte vergroot, waardoor er veel meer mogelijkheden zijn. We willen tot het einde van het jaar het liefst vier man aannemen en – als de markt het toelaat – misschien meer. De transparante werkwijze van Bonque past goed bij die van ons. Wij zijn ook een open organisatie, dus we hebben snel door of iemand wel of niet bij ons past.”

Over OceanBI

OceanBI staat voor een zee aan informatie. Het bedrijf is specialist op het gebied van datamanagement en Business Intelligence en richt zich voornamelijk op datawarehouse automation en metadatamanagement. OceanBI ontwikkelt ondersteunende software voor het (grotendeels) automatisch genereren van datawarehousing. Het bedrijf werkt vanuit standaardmethodieken en met een hoge transparantie.

Vanuit de bedrijfsprocessen en de onderliggende applicaties en context wordt metadata vastgelegd. Deze wordt via een gebruikersinterface in een database getoond, daarmee blijft de metadata dynamisch beschikbaar voor automatisering van het datamanagementproces. Deze aanpak leidt tot razendsnelle, schaalbare resultaten met een grote eenvoud in ontwikkeling, beheer en onderhoud.

“De klant heeft een bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen en datasystemen, en staat voor de uitdaging om maximaal rendement te realiseren. Er is daarom snelheid, meer dynamiek en een hogere graad van integratie en schaalbaarheid nodig. OceanBI speelt daar op in,” vertelt Harm Geerlings, medeoprichter van OceanBI. “Wij hanteren een aantal vaste kwaliteitscriteria. In hoeverre past een BI-omgeving bij de strategische doelstellingen van een bedrijf? Waar zit de directe winst en wat zijn de beperkende factoren? We kijken eerst naar de status quo, daarna bedenken we hoe we zo snel en laagdrempelig mogelijk tot het gewenste resultaat kunnen komen.”