Ervaring van Net2Grid

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"We hebben binnen twee maanden twee goede nieuwe medewerkers gevonden. Daar zijn we heel blij mee."

Bert Lutje Berenbroek
CEO

Na de nodige ontwikkelingen te hebben doorgemaakt, is Net2Grid inmiddels flink aan het groeien. De laatste tijd heeft het bedrijf drie mensen aangenomen, op een team van tien. Daar hadden ze wel een beetje hulp bij nodig. “We hadden op korte termijn drie mensen nodig, maar die konden we niet vinden in ons eigen netwerk. Bonque had een kandidaat die ik interessant vond. Ik was op dat moment nog niet bekend met de werkwijze van Bonque, maar dat beviel goed.”

Bonque wist in korte tijd de eerste aanwinsten bij Net2Grid te bezorgen. “We hebben binnen twee maanden twee goede nieuwe medewerkers gevonden. Daar zijn we heel blij mee”, vertelt Bert Lutje Berenbroek, CEO van Net2Grid. “Er komt ontzettend veel voorbij – vooral juniors. We kijken goed of iemand kwaliteit heeft, zeker aan de schoolverlaterskant.”

Net2Grid is een klein bedrijf dat groeit in fasen. Het neemt de tijd om mensen in te werken en is daarom niet doorlopend op zoek naar nieuwe specialisten. De ondersteuning die Bonque biedt, is goed bevallen. “De samenwerking is prettig; ik krijg genoeg e-mails met kandidaten en cv’s, en ik kan snel afspraken inplannen.”

Over Net2Grid

De naam verraadt het al: Net2Grid koppelt het internet aan het elektriciteitsnet. De energiemarkt verandert enorm; dankzij de overgang naar duurzame energie kan er niet meer geproduceerd worden op basis van de vraag, en wordt de markt zodoende omgedraaid. Dit heeft er mede toe geleid dat er slimme meters gemaakt worden, die beschikken over communicatiemogelijkheden. Net2Grid bouwt de technologie voor deze markt.

Net2Grid biedt een unieke combinatie van het ontwerp van zowel de cloud als de hardware. Deze hardware leveren ze aan fabrikanten van consumentenelektronica. De cloud wordt ingezet voor software voor slimme meters, die werkt met mobiele apps en communiceert met de hardware in huis. Net2Grid biedt zijn cloudservice aan dienstpartijen als energieleveranciers of telefoonmaatschappijen aan.

Dankzij de architectuur van Net2Grid zit er zo weinig mogelijk intelligentie in de hardware zelf. Alles wordt in de cloud gedaan, zodat het bedrijf in het uitrollen van nieuwe diensten heel flexibel is. Mede doordat de oprichter van Net2Grid tien jaar lang in Silicon Valley heeft gewerkt, heerst er een typisch Amerikaanse start-up-sfeer die je in Nederland niet vaak tegenkomt. Net2Grid levert aan klanten in Nederland, Engeland en Duitsland.