Ervaring van Motivaction

waves

Ervaring met Bonque

"Ik voel bij anderen wel eens een hijgerige sfeer; je voelt de scoringsdrift aan de andere kant van de lijn. Die voel ik bij Bonque totaal niet, dat vind ik heel prettig."

Dennis Steeman
Senior Manager P&O

Motivaction heeft bij Bonque een Standaardpakket. “Ik weet niet meer of Bonque naar ons kwam of wij naar jullie, maar – kijk, dat is mooi: een flat fee. Een senior is duurder dan een medior, een medior is duurder dan een junior; logisch. Pas als jullie een match weten te maken, krijgen jullie daarvoor betaald. Dat vind ik super! Die aanpak bevalt me echt heel goed. Tot nu toe is dat al twee of drie keer succesvol geweest”, aldus Steeman.

“We hebben gekozen voor een samenwerking met Bonque omdat jullie toegang hebben tot ICT’ers die weten wij zelf niet te vinden. We zijn niet een naam waarmee ICT direct wordt geassocieerd. We zullen dus op zoek moeten gaan naar mensen die snappen waar onze business over gaat. Voor ons zijn de bedragen van belang, maar ook de manier waarop jullie het doen. Als ik met Ruben spreek, heb ik het idee dat hij heel goed weet waar het bij ons over gaat, en niet zit te pushen.”

“Ik voel bij anderen echt wel eens een hijgerige sfeer; je voelt de scoringsdrift aan de andere kant van de lijn. Die voel ik bij Bonque totaal niet, dat vind ik heel prettig. Daarnaast vind ik het heel goed dat voor jullie een jaarsalaris er helemaal niet toe doet. Jullie zeggen: ‘Als je iemand werft, dan willen wij daar een graantje van meepikken en dat graantje ziet er zo uit’. Het is heel transparant!”

“Bonque zit precies tussen enerzijds de hijgerige recruiters en anderzijds de jobboards. Ik wil openstaande vacatures echt graag weer via Bonque invullen, liever dan via een ander bureau. Samenvattend: de gunfactor is hoog, en dat heeft met verschillende elementen te maken.”

Over Motivaction

Motivaction zit in Amsterdam, randje Jordaan. Het bedrijf begon ooit met een man of vijf, toen marktonderzoek in Nederland relatief nieuw en een stuk minder uitgebreid was dan tegenwoordig het geval is. “We gingen van de etage naar het pand, en van het pand naar een pand in een andere straat. Daar werden rapporten toen nog met typemachines gemaakt”, vertelt Dennis Steeman, senior manager P&O bij Motivaction. “Dat is hoe Motivaction is begonnen. Marktonderzoek ging toen nog over andere dingen dan nu.”

Wat houdt het uitvoeren van marktonderzoek in? “Wij vragen respondenten uit uiteenlopende groepen naar hun inzichten over allerlei soorten problemen, communicatievraagstukken en commerciële uitingen. Wat vind je ervan? Hoe kan het beter? En daarmee stellen we een advies op voor onze opdrachtgevers.”

Motivaction heeft momenteel één databasemanager en vier application designers in dienst. Daarnaast zit er een senior in het team die de planning doet en schakelt tussen onderzoekers en ICT. “Volgens mij zijn wij een hele menselijke organisatie, met een diversiteit aan mensen. Iedereen voelt zich daar op een één of andere manier in thuis.”