Ervaring van Meridian IT

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bonque weet op een nette manier informatie te delen en op te volgen. Jullie werken echt correct, zowel naar de kandidaat als naar de werkgever toe."

Pierre Krol
Eigenaar

“In ons vakgebied is het heel lastig om goede mensen te krijgen, vooral medewerkers die breed inzetbaar zijn binnen ERP”, legt Krol uit. “Binnen ons segment past de fee die werving-en-selectiebureaus vragen niet. Bij Bonque wordt tenminste een gezond financieel tarief gehanteerd. We hebben de afspraak gemaakt om voor drie maanden met het All-in-pakket te kijken hoe het klikt.”

Met het All-in-pakket wordt voor een vast bedrag uitgebreid naar kandidaten gezocht door de resourcers van Bonque, kan Meridian onbeperkt nieuwe werknemers aannemen en worden de vacatures van het bedrijf breed uitgezet.

“De eerste vacature was al binnen een maand ingevuld, dit ging erg vlot. Met Jim van Bonque heb ik prettig contact. Hij zit er goed bovenop, zoals het hoort. Bonque weet op een nette manier informatie te delen en op te volgen. Jullie werken echt correct, zowel naar de kandidaat als naar de werkgever toe.”

Over Meridian IT

Meridian IT is in 2008 opgericht met het idee dat er meer vergelijkend materiaal nodig is rondom ICT-vraagstukken. De toegevoegde waarde van Meridian als partner ligt in het efficiënt implementeren van ICT-omgevingen.

“Het begrip ‘ICT’ is te omvangrijk en ontwikkelt zich te snel om zonder ondersteuning van specialisten goed uit te kunnen voeren”, vertelt Pierre Krol, eigenaar van Meridian IT. Meridian is specialist in betaalbare, schaalbare small business-software voor het mkb. Het bedrijf werkt met SAP en de doelgroep bestaat uit bedrijven met maximaal 500 medewerkers.

Meridian IT heeft een vestiging in Nederland, hier ligt de focus op SAP-consultancy. Daarnaast heeft het een locatie in Engeland, waar development rondom SAP de belangrijkste bezigheid is. Om de kwaliteit te waarborgen, streeft het bedrijf een lineaire groei na. Hoewel ontwikkelingen in de ICT heel snel gaan, is snelle groei geen primaire behoefte. Het einddoel is een organisatie van 20 tot 30 medewerkers.