Ervaring van Malengo

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"We hebben via Bonque echt veel goede kandidaten ontvangen en er daarvan ook een aantal aangenomen. Dat maakt de prijsstelling ook zeer acceptabel, vooral gezien de consultants die Bonque heeft."

Erik Dokter
Directeur

Malengo heeft bij Bonque een All-in-pakket. “In het begin was er best veel weerstand om met recruiters te gaan samenwerken”, vertelt Dokter. “Nieuwe werknemers kwamen dan ook eigenlijk altijd voort uit ons eigen netwerk. We waren Bonque al een aantal keer tegengekomen en hun propositie sprak ons meteen aan. Ik dacht: laten we het gewoon een keer doen, we proberen het.”

“Bovendien moesten we wel: we wilden versneld gaan groeien en zo’n tien mensen aannemen. Dit hebben we de afgelopen weken dan ook gedaan. Dat doe je niet alleen vanuit eigen kracht. We hebben via Bonque vervolgens echt veel goede kandidaten ontvangen en er daarvan ook een aantal aangenomen – volgens mij al vier inmiddels. Dat maakt de prijsstelling ook zeer acceptabel, vooral gezien de consultants die Bonque heeft.”

“De samenwerking met business developers Douwe en Vasso is goed. Ze zitten er bovenop, dus dat helpt. Bij ons wil het nog wel eens in de massa verdwijnen, maar dan wordt er toch even gebeld van ‘Heb je deze kandidaat voorbij zien komen?’ of ‘Hoe was het gesprek?’ En ja, dat helpt. Daarnaast helpen ze ook met andere dingen. Zo krijgen we wel eens een anoniem cv doorgestuurd van een recruiter. Die sturen we dan door naar Vasso, die vervolgens achterhaalt om wie het gaat. Tot nu toe is dit hem altijd gelukt. Dat zijn leuke dingen.”

“Het mooie is dat de exposure van onze vacatures merkbaar groter is. Ik krijg steeds vaker sollicitaties direct via onze eigen site, dus dat is ook mooi meegenomen. Uiteindelijk is het effect hetzelfde.”

Over Malengo

Malengo is één van de grootste internetbureaus van noord-Nederland (én Microsoft-gecertificeerd). Bij Malengo werken ruim 55 medewerkers aan het bedenken, ontwikkelen en implementeren van sociale intranetten, e-participatieplatformen en .NET-webapplicaties voor maatschappelijke organisaties als woningcorporaties, zorginstellingen en overheidsorganisaties.

“Malengo is voortgekomen uit een fusie van Vincis uit Sneek en Aqtion uit Groningen” vertelt Erik Dokter, directeur bij Malengo. “Dat was in 2012. Twee webbureaus die vooral maatwerkproducten implementeerden, zijn samen Malengo gaan heten. We hebben een strategiewijziging doorgevoerd door geen maatwerk meer te doen, maar met standaardproducten richting onze klanten te werken. Dat doen we met twee producten: Embrace en Umbrella.”

Het team van Malengo groeit ontzettend hard, en datzelfde geldt voor het aantal klanten. “Alleen dit jaar al hebben we er zo’n 50 à 60 klanten bijgekregen. Daarnaast willen we onze bestaande klanten ook goed kunnen blijven bedienen, dus moeten we meegroeien. Malengo is eigenlijk een hele platte organisatie. Van de 55 mensen op de loonlijst zijn er zeker 45 ontwikkelaars en techneuten. De rest bestaat grotendeels uit projectleiders en consultants.”