Ervaring van IXOLUTION

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Ik vraag me oprecht af hoe Bonque het doet; jullie weten goed wat ik zoek."

Kornee Sterrenburg
Mede-eigenaar en directeur

IXOLUTION werkt sinds het begin van 2015 samen met Bonque. Bonque heeft binnen twee maanden twee nieuwe medewerkers voor het bedrijf binnengehaald. “Er zit heel veel kaf onder het koren. Ik vraag me oprecht af hoe Bonque het doet; jullie weten goed wat ik zoek. Via andere bureaus heb ik diverse cv’s gekregen, maar de kandidaten die ik via Bonque binnenkrijg zijn van hogere kwaliteit. Bonque heeft verstand van onze specifieke markt en doet niet aan body pushen, zoals de klassieke recruitmentbureaus wel doen.”

Bonque is voor een bedrijf als IXOLUTION, dat afhankelijk is van de economische omstandigheden, de juiste uitkomst. “Wij bevinden ons in een moeilijke markt. Als er laagconjunctuur dreigt, gaan transportbedrijven eerder investeren in fysieke middelen, niet in software. Gaat het goed? Dan zitten wij tot over onze oren in het werk. De economie verandert snel en is onvoorspelbaar.”

“Het personeel dat we aannemen, heeft een inwerkperiode van ongeveer zes maanden. Het aannemen van veel nieuwe mensen kan dus riskant zijn. Voor ons is een partij als Bonque, waar ik geen enorme bedragen betaal voor een aanname, dus uitermate interessant. De prijzen liggen structureel lager en dat beperkt de risico’s. Hoe gek het ook klinkt, ik denk dat de houding van Bonque het verschil maakt.”

“Ik vertrouw jullie, we hebben een klik. Bonque doet de voorselectie goed. Als het op technische kennis aankomt, kan ik alleen maar uitgaan van een cv. Daarom moet het gevoel prettig zijn. Als Bonque zegt dat iemand op papier misschien geen ster is, maar in het echt overkomt als een dynamisch persoon, laat ik die kandidaat altijd langskomen.”

“Ik denk altijd aan Bonque als er nieuwe vacatures open komen te staan. We halen veel kandidaten uit ons eigen circuit, maar als Bonque cv’s doorstuurt, ben ik altijd alert. Ik kijk er sowieso naar. Bryan, onze contactpersoon bij Bonque, kent zijn markt, dus ook de mensen die hierin zitten. Als ik iemand aangedragen krijg via een ander bureau, vraag ik aan hem of het iets is. Dat is waardevol – het kost veel tijd om alles zelf uit te zoeken.”

Over IXOLUTION

IXOLUTION ontstond op 1 januari 2013, nadat een aantal activiteiten van GreenCat werd geprivatiseerd. Het bedrijf is een leidende Europese speler in de transportautomatisering. “Wij maken software voor de transport- en logistieke markt, in de breedste zin van het woord”, vertelt Kornee Sterrenburg, mede-eigenaar en director bij IXOLUTION.

“We hebben applicaties en eigen ontwikkelomgevingen; daarnaast leveren we software aan grote vervoerders en logistieke bedrijven in West-Europa. Ons bedrijf richt zich daarmee op de gehele logistieke markt, dus kleine én grote klanten. Veel van onze klanten zijn internationaal georiënteerd. We hebben ons eigen TMS-pakket en doen werkelijk alles, van acquisitie tot orderaanname en planning.”

IXOLUTION draagt een klantgerichte werkwijze uit. De consultants van het bedrijf werken dan ook vaak in-house bij klanten. “Consultants helpen met het uitdenken van oplossingen en het implementeren van software. We doen enerzijds aan maatwerk: we kijken naar de wens van de klant en realiseren het. Anderzijds werken we ook in teams die met een standaardproduct aan de slag gaan en daar alle vrijheid in krijgen. Het uitbreiden van dat basispakket is meestal wat er binnen een bedrijf moet gebeuren.”

“Onze ontwikkelomgeving is twintig jaar geleden opgebouwd, met de toenmalige technologie. Onze filosofie is als volgt: onze ontwikkelmethodologie kan zich aanpassen aan de huidige technologische standaard. Alleen de tussenlaag wordt dus aangepast; de businesslogica is daar abstract van gemaakt. Die draait gewoon door.”