Ervaring van Ilysian

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"We krijgen kandidaten aangeleverd die passen binnen het profiel. De samenwerking verloopt goed, we zijn tevreden."

Hans Hagendoorn
Directeur

Bij Ilysian werken veel nog studerende parttimers vanuit de TU/e. Om op korte termijn fulltimers te vinden, heeft het bedrijf bij Bonque een All-in-pakket voor drie maanden afgesloten. Eerder werkte moederbedrijf The Line met Bonque samen; de keuze om het uit te besteden was dan ook snel gemaakt. “Het contact met onze business developer Bart Homan is goed; hij zit er perfect bovenop, daarom kunnen we snel verder plannen”, aldus Hans Hagendoorn, directeur van TopGroep BV en gelieerde bedrijven.

“We krijgen kandidaten aangeleverd die passen binnen het profiel. Het is van beide kanten een kwestie van aanvoelen: wat kun je verwachten en wat zoek je precies? De samenwerking verloopt goed, we zijn tevreden.”

Momenteel bestaat het team van Ilysian uit 13 man. Het bedrijf zoekt nog een junior met hbo-achtergrond. “Eigenlijk zijn we continu op zoek, goede mensen kun je altijd gebruiken”, vertelt Hagendoorn. Ilysian zou zijn team graag met vrouwelijke specialisten versterken, maar die zijn erg lastig te vinden. De groei van het team zal afhankelijk zijn van de ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt.

Over Ilysian

Ilysian werd opgericht door TU/e-studenten, ten behoeve van een eindproject van de bacheloropleiding dat werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Eindhoven. Ilysian leverde een product op dat open data visualiseert. De gemeente wilde dat dit verder ontwikkeld werd, en startte daarom een eigen bedrijf, als onderdeel van TopGroep BV. Hieronder vallen de werkmaatschappijen The Line BV en Smart Solutions BV. Ilysian levert veel verschillende innovatieve producten en concepten. Vaak wordt het bedrijf door klanten benaderd met een idee, om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. Daarnaast komen projecten voort uit hackathons waar Ilysian aan deelneemt.

Eén van de producten die Ilysian ontwikkelde, is het communicatieplatform Smart Shopping. Dit platform geeft winkelcentra de mogelijkheid vanuit één CMS verschillende schermen, websites, apps en dergelijke aan te sturen. Het wordt in het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam toegepast. Het grootste project waar Ilysian momenteel aan werkt, is Bike Sharing. Hiermee kun je met je smartphone een fiets huren en deze op een andere locatie inleveren. Ook de sloten bedien je met een app, zodat je geen sleutel nodig hebt.