Ervaring van i8 Solutions

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bonque doet zijn best en laat dat ook zien."

Jan Vink
Eigenaar

Het liefst werkt i8 Solutions zonder externe recruitmentpartners, maar dat is volgens Vink haast niet mogelijk. De voornaamste reden om met Bonque te gaan samenwerken is om de BI-consultants te kunnen bereiken die het bedrijf zelf niet vindt. “Op een gegeven moment ga je merken dat er te weinig BI-consultants zijn.”

De keuze om met Bonque samen te werken komt voornamelijk voort uit de gunstige prijsstelling van Bonque. Veel andere partijen vragen een vast percentage van het jaarsalaris van de aangenomen specialist, waardoor de tarieven hoog uitvallen. Het contact tussen Bonque en i8 Solutions is goed. “Bonque doet zijn best en laat dat ook zien”, aldus Vink.

Over i8 Solutions

I8 Solutions biedt BI-oplossingen aan, voornamelijk aan het mkb. Hoewel, de doelgroep is eigenlijk breder, vertelt Jan Vink, eigenaar van i8 Solutions. “We hebben namelijk ook KLM en de Nederlandse Spoorwegen als klant. De BI-oplossingen die wij gebruiken, werden op een bepaald moment prijstechnisch ook aantrekkelijk voor het mkb. In 2006 hebben we daarom besloten deze oplossingen ook daadwerkelijk aan het mbk aan te bieden.”

Op dit moment heeft i8 Solutions 6 consultants in dienst. Daarnaast werkt het bedrijf samen met partners die uit het eigen netwerk komen. Deze samenwerking vindt voornamelijk plaats op projectbasis, omdat i8 Solutions veel korte projecten bij zijn klanten uitvoert. “Bij het mkb werken we met korte implementatietijden, waardoor je consultants niet voor een periode van weken ergens plaatst. Het hangt van het soort klanten af, maar over het algemeen werken we voor 75% vanuit ons eigen kantoor.”

Sinds november 2014 zit i8 Solutions op een nieuwe locatie in Houten, met diverse moderne werkplekken en vergaderruimtes.