Ervaring van Digital Me

waves

Ervaring met Bonque

"Bij Bonque doe je een kleine investering, maar je krijgt er veel voor terug."

Christel Reukers
Information Analist en Scrum Master

Omdat Digital Me een klein bedrijf is, heeft het geen specifieke recruitmentafdeling. Reukers neemt de HR-gerelateerde werkzaamheden op zich en schakelt met Bonque. “In maart vorig jaar zijn wij in zee gegaan met Bonque, en dat bevalt prima. We waarderen de openheid naar ons toe, maar ook de openheid naar kandidaten over wie wij zijn. Ik krijg sterk het idee dat kandidaten goed weten met wat voor bedrijf ze te maken hebben als ze via Bonque bij ons komen.”

“Wij zijn geen bedrijf met gebaande paden, maar een stel initiatiefnemers met een missie. Ik denk dat door het goed informeren de kans op een match groter is. Zonde van mijn tijd als mensen hier tevergeefs op gesprek komen.”

Digital Me heeft een Standaardpakket bij Bonque. “Een pakket waar direct van alles in zit, dat sprak ons aan. Ook betaal je niet per kandidaat een andere fee; het bedrag staat altijd vast. Wij zijn geen grote commerciële instelling, dus we moeten op de kleintjes letten. We zijn erg kieskeurig als het aankomt op de profielen waar we naar op zoek zijn; dat heeft te maken met het kleine team waarmee we werken. Iedere nieuwe ICT’er kan een verschil maken. Bryan van Bonque weet vaak net iets meer van de kandidaten dan vermeld staat in het cv. De extra informatie die niet op papier staat, kan soms doorslaggevend zijn om iemand toch op gesprek uit te nodigen.”

“Wij hebben twee mensen via Bonque aangenomen, en daar zijn we heel blij mee. Door het vele contact met Bryan hebben we zelfs een speciale Bonque-telefoon aangeschaft! We hebben ons pakket vorige maand verlengd, dus tevreden zijn we zeker. Bij Bonque doe je een kleine investering, maar je krijgt er veel voor terug.”

Over Digital Me

“Gebruikers controle geven over hun eigen data. Persoonlijke gegevens moeten niet in het bezit van bedrijven zijn, maar van iedereen.” Zo verwoordt Christel Reukers, information analist en Scrum Master, de Qiy-gedachte, en daarmee de missie van Digital Me. Digital Me werd opgericht in 2007 door een industrieel ontwerper/ondernemer met een sceptische kijk op de manier waarop tegenwoordig persoonlijke data verzameld wordt. Hij vroeg zich af waarom hij zich moest aanpassen aan de systemen van bedrijven en deze data niet gewoon van hemzelf kon blijven.

Digital Me creëert een veilige, privacyvriendelijke infrastructuur én de bijbehorende software. Hiermee kunnen klanten deze infrastructuur makkelijk en veilig gebruiken. “De infrastructuur vormt een trustlaag op het internet, die zich houdt aan de spelregels van het Qiy-afsprakenstelsel. De trustlaag zorgt ervoor dat gebruikers controle hebben over hun eigen gegevens. Jij wordt als individu een volwaardige en te vertrouwen partij, die op een gelijkwaardige en efficiënte manier met bedrijven kan communiceren: jij beslist welke organisaties mogen beschikken over jouw gegevens. Op die manier mogen organisaties zich ‘abonneren’ op jouw gegevens, die voor hen belangrijk zijn.”

“Nu zijn we allemaal een speelbal van bedrijven, die steeds stukjes van onze data verzamelen.” Achter deze idealistische gedachte zit de Qiy Foundation, die het afsprakenstelsel bewaakt. Digital Me helpt organisaties bij alles wat Qiy-gerelateerd is, geeft trainingen en advies en implementeert de software. Daarbij wordt waarde voor organisaties gecreëerd, terwijl de klant controle over zijn eigen gegevens heeft.

In 2013 werd een coalitie opgericht, waar verschillende grote organisaties en Qiy onderdeel van uitmaken. “We zijn gaan samenwerken met grote bedrijven als ABN AMRO, ING en Vodafone en ook met overheidsorganisaties als het Ministerie van Economische Zaken en de SVB. Zo krijgt het afsprakenstelsel draagvlak en vertrouwen en wordt het schaalbaar opgezet. Samen moeten wij het concept de lucht in gaan hijsen.”