Ervaring van Cwize

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Als je met percentages van jaarsalarissen werkt, gaat het om heel veel geld. En uiteindelijk weet je nog niet zeker wie je in huis haalt. Bonque werkt met een ander principe. Het is reëler."

Wybe Braaksma
Operationeel directeur

Cwize kwam er, bij zijn zoektocht naar nieuw personeel, al snel achter dat er een duidelijk verschil is tussen het traditionele recruitment en de werkwijze van Bonque. “De toegevoegde waarde van het ouderwetse recruitment is soms een laatste redmiddel, als je echt iemand nodig hebt. Als je met percentages van jaarsalarissen werkt, gaat het om heel veel geld. En uiteindelijk weet je nog niet zeker wie je in huis haalt. Bonque werkt met een ander principe. Het is reëler. Bonque heeft een middenweg gevonden die mij wel aanspreekt.”

Daarnaast spreekt ook de manier waarop Bonque communiceert, Cwize aan. “De contacten met Bonque verlopen goed, we zijn open naar elkaar.”

Over Cwize

Cwize is een jonge, stevig groeiende ICT-organisatie met veel ambitie. Het bedrijf levert een SaaS BI-omgeving voor reporting, interfacing en datawarehousing in de nichemarkt creditmanagement.

“Cwize richt zich op grote opdrachtgevers”, vertelt Wybe Braaksma, operationeel directeur van Cwize. “Deze hebben allemaal een groot volume aan facturen, en dus automatisch het risico van wanbetaling. Deze openstaande posten worden vaak uitbesteed aan meerdere creditmanagementorganisaties. Onze opdrachtgevers hebben er belang bij dat de uitbesteedde dossiers goed gemonitord worden.”

Cwize bestaat inmiddels vijf jaar en heeft zes à zeven man personeel. “We zitten nu in een groei- en veranderfase, waarin we het gehele proces aan het professionaliseren zijn. Bij onze klanten gaat het altijd over vertrouwelijke data, die niet zomaar uit handen wordt gegeven. Daarom is het belangrijk dat er – naast de nodige certificeringen – vertrouwen in elkaar is. Hier hangt ook de wetgeving omheen, dat speelt een belangrijke rol.”