Ervaring van AEPEX

Provincie

Pakket

waves

Ervaring met Bonque

"Bonque boort voor ons onbekende markten aan en bereikt mensen waar wij geen zicht op hebben."

Iris Stumme
HR-manager

Voor hele uitzonderlijke profielen werkt AEPEX weleens samen met een externe partij. Bonque kwam met een nieuw concept. “Niet het recruiten en headhunten zoals we het de afgelopen tien jaar hebben gezien, maar een open concept”, legt Stumme uit. “Wij vertellen wat we belangrijk vinden, wat de highlights in onze wervingscampagne zijn en Bonque zoekt gericht met ons mee.”

De SAP-arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door schaarste. Het genereren van een kwalitatieve kandidatenportefeuille is soms een uitdaging. “Ik wil als recruiter de specifieke kennis van kandidaten inzichtelijk hebben. Op het moment dat wij een profiel vacant hebben, kan ik snel schakelen met potentiële collega’s; die zijn op één hand te tellen! Het concept van Bonque draagt bij in het inzichtelijk maken van de beschikbare kennis. Bonque boort voor ons onbekende markten aan en bereikt mensen waar wij geen zicht op hebben. Daarnaast weten ze of kandidaten latent op zoek zijn en wanneer ze een overstap serieus overwegen. Onze portefeuille is daarmee verstevigd.”

“Kwaliteit is voor ons waar het allemaal om draait. Bonque en AEPEX zijn steeds beter op elkaar ingespeeld, daardoor kan Bonque ook steeds beter en gerichter zoeken naar de juiste profielen.”

Over AEPEX

AEPEX Business Consultants werd in 1997 opgericht door de huidige partners. De toen aanwezige eerst-denken-dan-doen-mentaliteit en de passie voor het helpen van klanten met SAP-oplossingen is nog steeds merkbaar aanwezig bij deze Gold Partner van SAP. AEPEX richt SAP-systemen in waarmee het bedrijf klanten ondersteunt. Het optimaliseert op deze manier jaarlijks talloze bedrijfsprocessen. “Wij werken projectmatig en leveren de gehele bezetting van een project, inclusief projectleider”, vertelt Iris Stumme, HR-manager bij AEPEX. “De betrokkenheid van de klant is groot, een goed samenspel is vereist. Naast implementatie zorgen we daarom ook voor support.”

AEPEX doet voornamelijk projecten in Nederland, maar is ook internationaal actief. Projectgroepen worden in Nederland samengesteld; daarin zitten zowel medewerkers van de klant als consultants van AEPEX. “AEPEX is een bedrijf met duurzame relaties. We werken jarenlang samen met klanten en voelen ons daar goed bij. We zien dat ook bij onze medewerkers. Velen blijven lang bij ons, hebben een uitdagend perspectief voor hun professionele loopbaan en prijzen de vrijheid die ze daarin krijgen.” AEPEX beschikt over 80 consultants die allemaal in vaste dienst zijn. Vaak werken zij aan verschillende projecten tegelijkertijd. “AEPEX is consultancy ten top. Je switcht voortdurend: bij klant A is het twee weken voor de livegang, terwijl je bij klant B meewerkt aan een salestraject.”